Üdvözlünk a BakelitRecords.hu-n, ahol a zene szeretete és a minőségi bakelit lemezek találkoznak! Fedezd fel egyedülálló választékunkat a klasszikusoktól az újdonságokig, és élvezd a kivételes hangzást, amit csak a bakelit nyújthat. Válogass kedvedre, és tapasztald meg a zene igazi esszenciáját nálunk!

Blog
Bakelit Records
2024.01.22 13:00

A vinyl lemezek piaca 2023-ban: az elektronikus zene reneszánsza

A vinyl lemezek piaca 2023-ban: az elektronikus zene reneszánsza

Ismerd meg, hogyan növekedett a vinyl lemezek eladása 2023-ban, különös tekintettel az elektronikus zenei műfajokra, mint a house, a trance és a techno. Fedezd fel a legjobb vinyl lemezeket a bakelitrecords.hu webáruházból.

  • A vinyl lemezek piaca az elmúlt években folyamatosan növekedett, és a 2023-as év sem volt kivétel. A Nemzetközi Zeneipari Szövetség (IFPI) adatai szerint a vinyl lemezek eladása 2023-ban elérte a 2,1 milliárd dollárt, ami 15%-os növekedést jelent a 2022-es évhez képest.
  • A vinyl lemezek részesedése a fizikai zenei formátumok piacán 2023-ban 72%-ra emelkedett, míg a CD-ké 28%-ra csökkent. A vinyl lemezek részesedése a teljes zenei piacból pedig 7,5%-ot tett ki, ami a legmagasabb arány a 80-as évek óta.
  • A vinyl lemezek piacának növekedésének több oka is van. Egyrészt a vinyl lemezek iránti keresletet növeli a fiatalabb generáció, amely a digitális világban élve is értékeli az analóg zenehallgatás élményét, a lemezek hangzását, dizájnját és gyűjtői értékét. Másrészt a vinyl lemezek iránti keresletet növeli az is, hogy egyre több előadó és kiadó dönt úgy, hogy megjelenteti vagy újra kiadja albumait vinyl formátumban, akár limitált vagy speciális kiadásokban is. Harmadrészt a vinyl lemezek iránti keresletet növeli az is, hogy a pandémia miatt a koncertek és fesztiválok elmaradtak vagy korlátozottak voltak, így a rajongók más módon próbálták megélni a zenei közösséghez tartozás érzését.
  • Az elektronikus zenei vinyl lemezek piaca 2023-ban is dinamikusan növekedett, és a vinyl lemezek piacának egyik legfontosabb szegmensét képezte. Az elektronikus zenei vinyl lemezek eladása 2023-ban elérte a 450 millió dollárt, ami 20%-os növekedést jelent a 2022-es évhez képest.
  • Az elektronikus zenei vinyl lemezek részesedése a vinyl lemezek piacán 2023-ban 21,4%-ra emelkedett, míg a teljes zenei piacból 1,6%-ot tett ki.
  • Az elektronikus zenei vinyl lemezek piacának növekedésének több oka is van. Egyrészt az elektronikus zenei vinyl lemezek iránti keresletet növeli az, hogy az elektronikus zene egyre szélesebb körben elismert és népszerű műfaj, amely sokféle stílust és irányzatot foglal magába, mint például a house, a trance, a techno. Másrészt az elektronikus zenei vinyl lemezek iránti keresletet növeli az is, hogy a vinyl lemezek kiválóan alkalmasak az elektronikus zenei hangzás és atmoszféra megteremtésére, és a DJ-k és a klubok is előnyben részesítik őket. Harmadrészt az elektronikus zenei vinyl lemezek iránti keresletet növeli az is, hogy a vinyl lemezek gyakran ritka és keresett cikkek, amelyeket a rajongók és a gyűjtők magas áron vásárolnak meg.
  • A bakelitrecords.hu egy olyan webáruház, amely az elektronikus zenei fejlődés egyik meghatározó szereplője Magyarországon. A bakelitrecords.hu különlegessége, hogy kizárólag elektronikus zenei műfajokat kínál, mint például a house, a trance és a techno, és főként maxi lemezeket árusít, amelyek a régi DJ lemezboltok hangulatát idézik fel.
  • A bakelitrecords.hu webáruházban megtalálhatók a legújabb és a legklasszikusabb elektronikus zenei vinyl lemezek, amelyek között mindenki megtalálhatja a kedvencét. A webáruház rendszeresen frissíti a kínálatát, és akciós árakat is kínál a vásárlóknak. A webáruházban lehetőség van online rendelni, és a lemezeket gyorsan és biztonságosan kiszállítják a megadott címre.
  • A bakelitrecords.hu webáruház nemcsak egy online bolt, hanem egy zenei közösség is, amely összeköti az elektronikus zene szerelmeseit. A webáruház blogján és közösségi oldalain rendszeresen megosztanak érdekes és hasznos információkat az elektronikus zenei világról, bemutatják a legjobb DJ-ket és előadókat, és tippeket adnak a lemezvásárláshoz és a lemezgyűjtéshez.
  • A bakelitrecords.hu webáruház tehát a legjobb választás azoknak, akik szeretik az elektronikus zenét, és szeretnék bővíteni a vinyl lemez gyűjteményüket. A webáruházban garantáltan megtalálják a legjobb minőségű és legjobb árú elektronikus zenei vinyl lemezeket, amelyekkel élvezhetik a vinyl lemezek egyedülálló hangzását és élményét. Ne habozz, látogass el a bakelitrecords.hu webáruházba, és rendeld meg a kedvenc elektronikus zenei vinyl lemezeidet!