Üdvözlünk a BakelitRecords.hu-n, ahol a zene szeretete és a minőségi bakelit lemezek találkoznak! Fedezd fel egyedülálló választékunkat a klasszikusoktól az újdonságokig, és élvezd a kivételes hangzást, amit csak a bakelit nyújthat. Válogass kedvedre, és tapasztald meg a zene igazi esszenciáját nálunk!

Rólunk

"Magyarországon közel 10 millió ember él, és közülük talán csak néhány millió ismeri és szereti a vinyl lemezek egyedi hangzását. Mi a mi feladatunk? Az, hogy a többi embert is beavassuk ebbe a csodálatos világba. A Bakelit Records-nál hisszük, hogy mindenki megérdemli, hogy felfedezze a vinyl lemezek által kínált gazdag zenei élményt. Célunk, hogy megszerettessük a vinylt azokkal is, akik még nem nyitottak rá, és így bővítsük ezt a különleges közösséget. A zene universális nyelv; hadd adjuk meg mindenkinek az eszközt, hogy ezen a nyelven szólaljon meg."

Üdvözlünk a Bakelit Records világában, ahol a zene és a vinyl lemezek szeretete találkozik. Alapítónk, Juhász Zsolt Ózdon, 2022-ben hozta létre vállalkozását, azzal a céllal, hogy újra életre keltse az elektronikus zene szeretetét a magyar vinyl piacon. A vállalkozás gyökerei 1996-1999 közé nyúlnak vissza, azon időszakra, amikor a lemezlovasok még vinyl lemezekről játszottak. Ez az időszak és a szülővárosában található, több mint 30 éves múltra visszatekintő disco határozta meg Bakelit Records irányelvét.

Küldetésünk, hogy a magyar vinyl piacon egyedülálló módon teljes mértékben az elektronikus zenére, különösen a house, trance, techno és ezek változataira összpontosítsunk, elsősorban a maxi vinyl lemezekre. Célunk, hogy a fiatal lemezlovasok újra felfedezzék a lemezgyűjtés örömét, és megismerjék azt a zenei világot, amelyből a mai szakma kinőtt. Különös figyelmet fordítunk arra, hogy a lemezgyűjtők számára is bemutassuk az elektronikus zenék stílusait és hangzásvilágát.

A Bakelit Records kínálata egyedülálló Magyarországon: különleges ajánlataink között megtalálhatóak a már ritkaságnak számító egykori klubhimnuszok és slágerek, új és használt vinyl lemezeken egyaránt. Jövőképünk, hogy Magyarországon mindenki felfedezze a vinyl lemezek által kínált gazdag zenei élményt, és ezzel bővítsük a vinyl lemezeket kedvelők közösségét.